Ben jij een winnaar of een opgever?

Datum: 2 november 2020

Linda Lex is een ambitieuze zakenvrouw, ervaren topondernemer en businesscoach. Zij is dé expert op het gebied high end ondernemen vanuit Inline Leadership.

Ben jij bereid om te doen wat nodig is om jouw dromen en ambities waar te maken?

‘Are you a Winner or a Quitter?’ Deze vraag stond groot afgebeeld op de wand van de gym, waar ik jarenlang gesport heb. De woorden deden echt iets met mij. Iedere keer opnieuw werd ik getriggerd en ging ik door op het punt dat alles in mijn lijf schreeuwde om te stoppen. De pijn, het afzien, de gedachte dat ik het echt niet meer trok en dat ik er echt een hekel aan had. Ik had redenen genoeg om de handdoek in de ring te gooien. Maar ik ging door.

‘Natuurlijk ben ik een winnaar! Ik ben een vechter. Een doorzetter. Ik geef nooit op!’

Deze overwinnaarsmentaliteit heb je nodig om jouw dromen waar te maken. Om verandering in je leven en in je business te realiseren. Zonder die enorme bevlogenheid, wilskracht en gedrevenheid lukt het gewoon niet. Dat betekent overigens niet dat je als een kip zonder kop, mèt oogkleppen op (moet je een voorstellen hoe dat eruit ziet…), kosten wat het kost in een rechte lijn op je doel af moet gaan om succesvol te kunnen slagen.

Nee. Dat zou te makkelijk zijn.

En mocht je het toch willen proberen, dan zorgt het leven er wel voor dat je vroeg of laat aan het kortste eind trekt. Volgens mij bestaat er een universele wet waar wij allemaal in ons leven tegenaan lopen. Een universele waarheid die latent in ons onderbewustzijn aanwezig is en zachtjes maar doordringend fluistert:

‘Don’t f**k  with me!’

Voor mij zit een vrouw. Een bevlogen ondernemer. Vijftig jaar jong en in de bloei van haar leven. Het vuur spat uit haar ogen. Ik twijfel geen moment aan haar gedrevenheid en wilskracht om te winnen. Ik twijfel geen moment aan haar potentieel, het GOUD dat zij in zicht heeft, dat nodig is om zowel haar leven als haar business naar een hoger level te kunnen brengen.

De vraag is niet of ze haar dromen en ambities gaat waarmaken. De vraag is alleen wanneer zij dat gaat doen.. En dat moment is NU.

‘Linda, ik ben er klaar voor! Ik ben klaar voor mijn grote sprong voorwaarts! Ik wil weer grip hebben op mijn leven. Ik wil onafhankelijk en vrij zijn. Ik verlang naar meer voldoening en zingeving en het creëren van waardevolle impact.

In eerste instantie voor mijzelf. Natuurlijk ook voor de mensen waar ik van houd en voor mijn klanten! Ik ben er zo klaar mee om mijzelf kleiner te maken dan ik ben. Het is de hoogste tijd om het werkelijke GOUD in mij naar boven te halen en te laten zien waar ik voor sta en wat ik werkelijk WAARD ben.’

Haar rode, bijna goudkleurige, haren dansen vrolijk om haar gezicht. Ze straalt zoveel meer waarde en klasse uit dan ik tot nu toe van haar gezien heb. Prachtig om te zien wie iemand werkelijk is, als de maskers zijn afgedaan.

Ik hou ervan! Ik hou van bevlogen, gedreven en ambitieuze mensen. Ondernemers die het verschil willen maken met wie ze ZIJN en wat ze DOEN. Die bereid zijn om te vechten voor wat zij belangrijk vinden.

Wat er ook gebeurt. Ongeacht de situatie. Ongeacht de meningen van anderen. Ongeacht de angst om afgewezen te worden en de vraag of je het wel waard bent.

Ongeacht alles wat jij niet bent.

Op een gegeven moment kom je op een punt in je leven,  jouw MOMENTUM, dat je realiseert dat het zo echt niet langer door kan gaan. Dat de gevolgen van je gedrag, wat je jezelf in de loop der jaren hebt eigengemaakt, desastreus zijn.

Dus ja, dan er zit niets anders op dan jezelf recht in de spiegel aan te kijken en jezelf de vraag te stellen:

‘Ben ik bereid om te vechten voor wat ik ècht belangrijk vind? Ben ik bereid om te doen wat nodig is om diepgaande verandering in mijn leven te realiseren? Ben ik bereid om tijd, energie en aandacht aan mijzelf en aan mijn bedrijf te besteden. Zodat ik echt het verschil kan gaan maken.’

Ik zal eerlijk met je zijn. Er zijn niet zoveel ondernemers die bereid zijn om die uitdaging met zichzelf aan te gaan. Die bereid zijn om de offers te brengen die nodig zijn om hun nieuwe werkelijkheid te creëren waar zij zo intens naar verlangen. Een vrij en voldaan leven en een waardevolle business met impact.

‘You have the power to create the life you love to live.’

In ieder mens schuilt een leider. Ieder mens heeft het in zich om zijn/haar dromen waawr te maken. Ben jij bereid om deze uitdaging met jezelf aan te gaan? Wil jij leren hoe je weer grip kunt krijgen en sturing kunt geven aan je leven? Wil je leren hoe je aan je bedrijf kunt werken zodat je de volgende stappen kunt gaan zetten met jouw zakelijk succes?

Voel jij ook dat je er echt klaar voor bent. Voor jouw Next Level in Life & Business?

 

Are you a Winner or a quitter?

 

ANDERE BLOG’s

Eindbazen en troonopvolgers

Eindbazen en troonopvolgers

Naast het coachen van zelfstandig professionals in hun groei in persoonlijk meesterschap, leiderschap en het leren ondernemen (jazeker, ondernemen is een vak apart) werk ik graag met bevlogen MKB ondernemers. Eindbazen die in afzienbare tijd vanuit het niets met veel...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen