Best ondernemer,

Mag ik je iets vragen?

Het was bijna te mooi om waar te zijn. Jouw ultieme droom: een succesvolle onderneming. Helemaal van jou en door jou gerealiseerd.

Ooit heb jij de keuze gemaakt om die eerste stap te zetten. Om jouw ambitieuze droom waar te maken. Je bent het gewoon gaan doen! De vrijheid en het creëren van jouw eigen succes hadden een onweerstaanbare aantrekkingskracht op jou.

De vrijheid om te doen waar je goed in bent en wat jij het allerliefste doet. Jouw talent en passie omzetten in een waardevol product.

Werken met mensen waar je energie van krijgt. Klanten waar je mooie waardevolle dingen voor mag creëren. Betrokken en betrouwbaar personeel waar je blij van wordt. Werken wanneer en waar jij dat wilt. En daar dan ook nog eens een mooi huis, een dikke auto en een goed gevulde bankrekening aan overhouden? Ooit was het een droom. Die uitgekomen is.

Je hoort nu echt bij ‘De grote jongens van het MKB’!

Inmiddels ben je er ook wel achter gekomen dat geld niet gelukkig maakt. Geld is niets meer dan een middel dat het leven gewoonweg iets aangenamer en makkelijker maakt. Het geeft je meer kansen en mogelijkheden om de volgende stappen te zetten. Naar jouw Next Level.

Erkenning, respect en waardering voor wie je bent en wat je doet is veel belangrijker. Ja toch?

De vrijheid om te doen en te laten wat jij wilt. Lekker sporten en ontspannen met je vrienden, vaak ook ondernemers, die begrijpen wat er in je omgaat en wat je drijft. Mannen waarmee kunt sparren, brainstormen en lekker ongeneerd kunt lachen en ouwehoeren over alles wat niets met business te maken heeft.

Aan de buitenkant ziet het er zo succesvol en ontspannen uit. Van binnen niet. Van binnen knaagt het. Je voelt je opgejaagd en gestresst. Als aangeschoten wild.

Waarom voel je je steeds vaker een gevangene van je eigen bestaan? Waarom heb je het gevoel dat je continue de schijn moet ophouden? Waarom moet je de hele wereld laten zien hoe goed het met je gaat? Hoe succesvol en gelukkig jij wel niet bent!

Je werkt je eigen drie slagen in de rondte en aan het einde van de dag vraag je jezelf af wat je nou in hemelsnaam gepresteerd hebt? De effectiviteit was ver te zoeken. Je bent het meest van de tijd bezig geweest met ad hoc zaken. Belangrijke zaken die ook nog eens heel dringend zijn. Je hebt het idee dat alles en iedereen bepaalt hoe jouw dag, jouw week, jouw jaar eruit ziet.

Alles en iedereen bepaalt. Behalve JIJ!

Als je heel eerlijk bent, ben je doodop en weet je helemaal niet meer hoe het voelt om vrij en gelukkig te zijn. Om de juiste keuzes te maken die goed zijn voor jezelf, jouw gezin en jullie toekomst. Je hebt niet eens de rust en tijd om even stil te staan en na te denken. Om jouw stip op de horizon te zetten. Laat staan een strategie uiteen te zetten om het volgende doel te bereiken.

In je hoofd weet je het donders goed. Waar je naar toe wilt. Wat je wilt bereiken. Maar het blijft daar zitten. Het komt er niet uit. Je kunt het niet vertalen naar de praktijk.

Van binnen voel je alleen maar onrust en chaos. Het is nooit genoeg. Nooit goed genoeg. Je bent bang om de grip te verliezen. Schuldgevoel overheerst. Waar je aan de ene kant goed doet. Verlies je snoeihard aan de andere kant. Er zijn gewoon teveel ballen die je hoog moet houden.

Er komt een moment dat je er een of twee laat vallen. Dat weet jij als geen ander. Het vliegt je aan. De angst om te verliezen…

Je zit in een ratrace. Je gaat maar door. Tegen beter weten in. Je moet volhouden en grip op de zaak houden. Want je hebt met jezelf afgesproken dat je nog max. 5 tot 10 jaar moet buffelen. Dan moet je binnen zijn. Vanaf dat moment laat jij je niet meer leiden door het woordje ‘moeten’. Dan wil je rust en balans ervaren. Gelukkig en succesvol zijn. Dan wil je er echt zijn voor je vrouw en kinderen, je familie en een handjevol echte vrienden. Dan wil je rust en vrijheid ervaren. Dat, waar je zo naar verlangde toen je aan dit avontuur begon.

Herken je jezelf hierin? Da’s best schrikken, he? Je weet het zo goed. En toch doe je het niet. Je wilt zo graag genieten van het moment. Want het kan zomaar over en uit zijn.

Wat zou het voor jou betekenen als je dit gevoel, deze ervaring, zou kunnen omzetten in een gevoel van echte vrijheid, geluk en succes?

Zodat je echt kunt genieten van het moment? Van de vrijheid om te doen wat jij het allerliefste wilt? Zodat jij jouw talent en gave weer opnieuw, maar dit keer veel effectiever, kunt omzetten in een waardevolle bijdrage, een waardevol en duurzaam resultaat, in plaats van in een prachtig luchtkasteel?

Succesvolle leiders leven van binnen naar buiten. Vanuit rust en vertrouwen. Vanuit liefde. Zij volgen hun hart en laten los wat hen niet meer dient. Zo creëren ze volop ruimte en rust voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Wil jij dit ook? Heb jij het gevoel dat er echt iets moet veranderen in jouw leven? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Begin dan eens bij jezelf. Stel jezelf eens een aantal vragen waar het echt om gaat. Wat wil ik het allerliefste? Waar word ik gelukkig van? Welke keuze kan ik maken? Wat heb ik nodig om mijn droom te realiseren?

Vandaag is de perfecte dag om jezelf deze vragen te stellen.

De antwoorden zitten in jou. Diep van binnen.