Blijf nieuwsgierig naar wat het leven voor jou in petto heeft

Datum: 4 april 2022

Linda Lex is een ambitieuze zakenvrouw, ervaren topondernemer en businesscoach. Zij is dé expert op het gebied high end ondernemen vanuit Inline Leadership.

Jaren geleden, toen mijn coachpraktijk nog in de kinderschoenen stond, kreeg ik een keiharde afwijzing van een bekende businesscoach en motivational speaker op mijn enthousiaste voorstel voor een samenwerking. Ik was er volledig van overtuigd dat ik hem een waardevol voorstel had gedaan, dat rigoureus van tafel werd geveegd.

‘Linda, je bent een geweldige vrouw. Ik heb respect voor wie je bent en wat je doet. Maar je bent er nog niet klaar voor. Weet waar je staat.. ’

Een jaar later had ik mij aangesloten bij een netwerkclub en stelde ik mij voor als businesscoach en inspirator voor bevlogen MKB ondernemers. Tijdens een een-op-een gesprek met een kritische marketingdame werd ik wederom geconfronteerd met de harde werkelijkheid:

‘Hoe kan je nou van jezelf zeggen dat je een inspirator bent? Laat het eerst maar eens zien. Deze status kan je niet claimen. Die moet je verdienen!’

Hoe konden zij dit nou tegen mij zeggen? Ik was toch geen beginneling meer? Ik had ruim 25 jaar ervaring als ondernemer, leidinggevende en verbinder. Ik was enorm eager, werkte keihard en deed er alles aan om binnen no-time aan de top te komen om met ‘de grote jongens’ mee te doen.

Vooral de eerste vijf jaar van mijn ‘carriereswitch’ heb ik veel afwijzingen en kritiek moeten incasseren. Inmiddels ben ik er ook achter gekomen dat een profeet per definitie niet in eigen land wordt geloofd…

Blijkbaar moesten deze mensen op mijn pad komen om mij de juiste richting te wijzen.

Om te komen waar ik nu ben… 

Nu ben ik er heel dankbaar voor. Voor alle weerstand, afwijzing, feedback en kritiek die ik heb ervaren. Sterker nog: ik heb een flink aantal mentoren, businesscoaches en buddies om mij heen verzameld die mij op ieder volgend level hebben uitgedaagd en waar ik veel van heb mogen leren. En nog steeds…

Mijn verontwaardiging heb ik omgezet in een nieuwsgierige en leergierige houding, waardoor ik continu ben blijven leren, ontdekken en mijzelf heb ontwikkeld, zodat ik maximaal kon blijven groeien, presteren en excelleren op ieder volgend level van topniveau!

Waarom ik dit met je deel? 

Ik vertel je dit om je te laten inzien dat het ook voor jouw groei- en ontwikkelproces heel waardevol kan zijn om je nieuwsgierig en leergierig open te blijven stellen voor wat het leven voor jou in petto heeft.

Wat heb jij nog leren? Wat heb jij te ontwikkelen? Op welk gebied heb jij nog te groeien? Wat zie je nog niet? Wat heb jij nodig om te komen waar jij wilt zijn?

Be curious. Stay hungry. Wie je ook bent en waar je ook staat. 

Hoe succesvol je ook bent. Hoe gelukkig en compleet je ook bent of als je juist even niets van dit alles ervaart.. Stel jezelf steeds weer opnieuw de vraag:

Waar sta ik nu? Waar wil ik zijn? Wat is daarvoor nodig?

Je bent nooit klaar. Er is geen punt in je leven waarop je achterover zou kunnen leunen met de gedachte: ‘Ik heb mijn top bereikt. Dit is het maximale wat ik uit mijzelf, mijn leven en business kan halen.’

Er is altijd meer mogelijk! 

ANDERE BLOG’s

Eindbazen en troonopvolgers

Eindbazen en troonopvolgers

Naast het coachen van zelfstandig professionals in hun groei in persoonlijk meesterschap, leiderschap en het leren ondernemen (jazeker, ondernemen is een vak apart) werk ik graag met bevlogen MKB ondernemers. Eindbazen die in afzienbare tijd vanuit het niets met veel...

Lees meer
Sta op! en ga leven en werken zoals jij bedoeld bent.

Sta op! en ga leven en werken zoals jij bedoeld bent.

Word jij ook zo moe van het algemene geklets en gezever? De verschillende meningen over hoe het was, hoe het is en hoe het zou moeten zijn? Ooit heb ik met mijzelf afgesproken dat ik mijn mening over politiek, godsdienst en voetbal niet deel op social media. Ik...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen