Succes is het resultaat van de keuzes die je maakt

Je bent een ervaren ondernemer. Succesvol, gedreven en ambitieus. Een expert en autoriteit op jouw vakgebied waardoor je je concurrenten ver achter je hebt gelaten en eenzaam aan de top staat. Je staat hoog op de ladder. Van welke ladder eigenlijk?

De mate van vrijheid, geluk en succes die je op dit moment ervaart, is het resultaat van jarenlang hard werken en de keuzes die je gemaakt hebt. Het was niet altijd gemakkelijk. In tegendeel!

Het heeft je bloed, zweet en tranen gekost om te komen waar je nu staat. Focus, doorzettingsvermogen en de bereidheid om te doen en laten wat nodig is om een succesvolle, veerkrachtige professional te worden. En laten we niet vergeten hoeveel lef en moed je hebt getoond om je kop boven het maaiveld uit te steken en hem daar te houden. Met een zelfverzekerde, onverschrokken glimlach op je gezicht.

 

Staat jouw ladder nog wel tegen de juiste muur aan?

Het ziet er van de buitenkant allemaal prachtig en ogenschijnlijk moeiteloos uit. De binnenkant weet wel beter. Je kunt de waarheid niet voor de gek houden. Je geweten fluistert zachtjes, maar doordringend in je oor: “Lig ik nog wel ‘on track’? Doe ik nog steeds de juiste dingen? Ben ik wel zo’n goede leider als dat ik dacht?”

Soms voelt het alsof je midden in een ratrace zit. Een spel waar je ooit vol energie, zelfvertrouwen en vastberadenheid aan bent begonnen. Een dans waarvan je stiekem allang wist dat je hem onmogelijk kon ontspringen, zonder ver buiten je comfortzone gelanceerd te worden. Met je neus keihard op de feiten. ‘Is dit het? Heb ik hier al mijn tijd, aandacht en energie in gestoken? Die ik ook aan mezelf, mijn gezin, familie en vrienden had kunnen besteden?

Je hebt jezelf de afgelopen jaren keihard voorbij gerend. Er zat niet anders op dan als een malle mee te draaien en als een kip zonder kop achter de anderen aan te rennen. Dwars door de keiharde wereld die Big Business heet. Innoveren, investeren en produceren. Het was nooit goed genoeg. Het kon altijd beter!

 

Een ratrace is oneindig. Het leven niet.

De ratrace put je volledig uit. Is tijdrovend en vreet energie. De ratrace is oneindig. Het doel onbereikbaar. Waarom? Omdat het niet jouw doel is…

Word het niet eens tijd om stil te staan? Denk goed na en maak een keuze, voordat deze voor jou gemaakt wordt. Voordat je meedogenloos uit het hele circus geflikkerd wordt.

Waar sta je nu? Wie wil je zijn? Wat vind je echt belangrijk in het leven? Waarom doe je dingen die je doet? Heb je je dat wel eens afgevraagd of ben je dat in de waan van de dag vergeten?

 

Van perfecte pleaser naar powervrouw!

Ik weet hoe het voelt om de motor van je eigen bedrijf te zijn. Ik weet hoe lastig het is om trouw te blijven aan jezelf en keuzes te maken die in lijn liggen met wie je bent. Een groot deel van mijn leven als vrouw, moeder, ondernemer en leidinggevende heb ik de grootste moeite gehad om alle ballen in de lucht te houden. Ik wilde aan alle verwachtingen voldoen, door iedereen aardig gevonden en gewaardeerd worden. Ik werd er doodmoe van! Van al dat geren in eindeloze cirkeltjes. Hoe hard ik mijn best ook deed, het was nooit goed genoeg…

Aan het sterfbed van mijn schoonmoeder werd ik geconfronteerd met de eindigheid van het leven. Het was alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg waardoor ik eindelijk wakker schrok en mij realiseerde:  Als ik NU niet mijn verantwoordelijkheid neem en een keuze maak, dan word ik vroeg of laat zonder pardon uit de wedstrijd geflikkerd. Game over!

 

Sterk persoonlijk leiderschap brengt je daar waar jij wilt zijn. 

Leiderschap is de sleutel naar vrijheid, ontspanning, geluk en succesvolle resultaten. Het is het proces van anders durven kijken en anders doen voor andere resultaten.

Ik heb een aantal ingrijpende keuzes gemaakt die mij het leven hebben gegeven dat mij gelukkig en succesvol maakt. Ik ben 100% mezelf. Deel alles wat ik in huis heb, haal veel meer voldoening uit mijn leven en kan van echte meerwaarde zijn voor de mensen om mij heen.

Wil jij ook opnieuw de regie nemen over je leven en je business? Ben jij bereid om te stoppen met je oude gedrag en anders te kijken? Volledig je verantwoordelijkheid te nemen en keuzes te maken die bij je dichter bij jouw doel brengen?

Stop met rennen. Start met leven!