Eindbazen en troonopvolgers

Datum: 2 februari 2022

Linda Lex is een ambitieuze zakenvrouw, ervaren topondernemer en businesscoach. Zij is dé expert op het gebied high end ondernemen vanuit Inline Leadership.

Naast het coachen van zelfstandig professionals in hun groei in persoonlijk meesterschap, leiderschap en het leren ondernemen (jazeker, ondernemen is een vak apart) werk ik graag met bevlogen MKB ondernemers.

Eindbazen die in afzienbare tijd vanuit het niets met veel passie, doorzettingsvermogen, een flinke dosis boerenverstand en lef een prachtig bedrijf hebben opgebouwd.

Op een bepaald punt in hun leven vragen ze zich af: ‘Hoe nu verder? Hoe kan ik het anders en slimmer aanpakken? Hoe word ik een vitale en eigentijdse leider van mijn bedrijf? Hoe haal ik meer voldoening uit mijn werk en leven? Hoe blijf ik maximaal groeien, presteren en excelleren op Topniveau?’

Dan heb je ook nog de troonopvolgers van familiebedrijven, die na dikwijls vele decennia hiërarchisch leiderschap met kromme tenen in hun krappe of juist veel te grote schoenen van hun voorgangers staan, met de uitdagende taak om het schip op koers te houden in een snel veranderende wereld waarin niets meer zeker lijkt te zijn.

Wat hebben deze toppers gemeen?

Als ik met ze in gesprek ga dan hoor en zie ik vrijwel direct hun ‘niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit’ welke doordrenkt is van liefde, passie en een voor velen niet te bevatten drive om net zo lang door te gaan (dikwijls tegen beter weten in) totdat ze hun doel bereiken. Erbij neervallen..

Het vraagt lef en moed om lastige keuzes te maken die nodig zijn voor de blijvende groei en ontwikkeling van het bedrijf. Het behoud van de juiste medewerkers, klanten en relaties.

Een bedrijf uit de grond stampen en laten groeien is niet zo moeilijk. De ware aard van het beestje wordt pas in een later stadium zichtbaar.. Juist dan komt er een flink staaltje vakmanschap, leiderschap, ondernemerschap en strijdvaardigheid om de hoek kijken.

Ik zie hun innerlijke strijd, hun kwetsbaarheid en kracht om het goed te willen doen. Hun angst voor verlies. Alles voor het behoud van de lieve vrede.

‘Samen staan we sterk. Samen komen we verder’ heeft ze gebracht tot waar ze nu staan. Maar ook dit heeft zijn prijs. Het vergt tactisch en empatisch vermogen, flexibiliteit en veerkracht. Sterk communicatieve vaardigheden en verbindend leiderschap.

Hoe houd je je als leider aan de top van een volgroeide onderneming staande?

Hoe creëer ik een gezonde balans tussen werk en privé? Hoe blijf ik trouw aan mijzelf, waar ik voor sta en wat ik te doen heb in het leven? Wie wil ik zijn? Wat wil ik bijdragen en presteren?

Dit zijn levensechte vragen van leiders aan de top die bereid zijn om te strijden, te lijden, zich te laten leiden en leiderschap te tonen. Voor leiders die durven op te staan als het erop aan komt. In de kracht van hun leven.

Ik ben dankbaar dat ik er juist dan voor ze mag zijn. Krachtig, strijdbaar en kwetsbaar tegelijkertijd.

Heb jij behoefte aan een gelijkwaardige sparringpartner en klankbord? Iemand die de juiste vragen durft te stellen. Zodat jij weer verder kunt. Vooruit.

ANDERE BLOG’s

Sta op! en ga leven en werken zoals jij bedoeld bent.

Sta op! en ga leven en werken zoals jij bedoeld bent.

Word jij ook zo moe van het algemene geklets en gezever? De verschillende meningen over hoe het was, hoe het is en hoe het zou moeten zijn? Ooit heb ik met mijzelf afgesproken dat ik mijn mening over politiek, godsdienst en voetbal niet deel op social media. Ik...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen