Persoonlijk Leiderschap begint bij het maken van krachtige keuzes. Keuzes die goed zijn voor jou en die bijdragen aan hetgeen wat jij te doen hebt. Een van de belangrijkste keuzes die de wijze waarop jij jouw leven ervaart is deze:

Laat jij je leiden door angst of door liefde en vertrouwen?

 

Angst is een slechte raadgever.

Dat weten we allemaal. Waarom zie ik dan toch zo vaak angst in de ogen van ondernemers staan? Ze kijken mij aan als een doodsbange haas dat in het felle licht van de koplampen van een auto staart. Als aan de grond genageld. Stokstijf.

Je weet dat je de mensen om je heen, de wereld, zoveel te bieden hebt. Dat je goed bent in wat je doet. En dat je grootse dromen en ambities hebt. Waar je ook staat op dit moment in het ondernemerschap. Dat maakt niet uit. Je wilt maar een ding: Stappen vooruit zetten om jouw dromen en ambities te realiseren. Maar je doet het niet…

Er is iets dat je tegenhoudt. En dat iets… dat ben JIJ!

Angst is een slechte raadgever. We kennen het gevoel allemaal. Angst om te falen. Angst om afgewezen te worden. Angst om niet goed genoeg te zijn. Angst om zichtbaar te zijn. Angst om te verliezen. Angst voor de meningen van anderen. Noem maar op.

Er spelen heel wat verhalen, twijfels en gedachten door je hoofd om vooral maar niet te doen wat je diep in je hart het allerliefste zouden willen doen: Succesvol ondernemen. Van waarde zijn en mensen blij maken.

Zeg nu eens eerlijk: Is het waar wat je denkt?

Ik ga nu iets zeggen dat niet aardig klinkt, maar wat uit de grond van mijn hart komt en bloedeerlijk en oprecht is:

Als jij zoveel te bieden hebt? Als je zoveel in je mars hebt. Waarom ga je het dan niet gewoon doen?

Heb je enig idee wie je allemaal tekort doet door NIET te beginnen?

Juist ja. Je doet jezelf enorm te kort. En al die mensen die op jou zitten te wachten.

 

Egotripper!

De wereld wacht op jou. En jij doet niets. Omdat je denkt dat je nog niet klaar bent of niet goed genoeg bent. Je bent bang dat je nog niet voldoende kennis en ervaring hebt. Of dat  mensen er iets van zouden kunnen vinden. Bang om afgewezen te worden. Je bent onzeker en bang om te verliezen. Ego’s vinden zichzelf en het behoud van hun zekerheid belangrijker dan het belang van anderen. Hoe zit dat met jou?

 Wat heb je eigenlijk te verliezen?

Wat maakt jouw uniek? Als mens. Als ondernemer.

Het zijn je talenten, gaven en ervaringen die jou uniek maken. Niemand heeft dezelfde rugzak als jij. Kennis, vaardigheden en tools kan je overal en opzoeken en leren, maar niemand heeft de unieke mix van jouw persoonlijkheid, talenten, gaven en (levens)ervaring.

Dus… Waar wacht je nog op? Wat heb je te verliezen? Go out and Play!

Je krijgt er spierballen van, meer veerkracht en je bent weer een ervaring rijker…

 

Wees als een Paashaas met Gouden Eieren.

Geloof in jezelf. Vertrouw op jezelf. Wees jezelf; een Paashaas met Gouden Eieren.

Deel jouw Gouden Eieren uit. Met passie en liefde. In overvloed.