De serveerster glimlacht vriendelijk naar ons: “Gemberthee?” “Doe maar lekker een kop koffie. Zwart graag.” Mijn tafelgenoot neemt ook koffie. We kunnen wel een oppepper gebruiken, want we gaan het komende uur flinke stappen zetten.

“Haha… je ziet het goed, ik zit weer met een andere man aan tafel! Er wordt hier hard gewerkt…” Ze lacht hartelijk met mij mee. Ik ken de klappen van de zweep; in de horeca is het belangrijk om te zien, horen en zwijgen… Met een lichte blos op haar wangen draait zij zich met haar volle dienblad om naar het tafeltje naast ons.

Ik coach voornamelijk mannen. Gedreven, ambitieuze ondernemers en managers die openstaan voor groei en ontwikkeling. Ik houd ze iedere keer weer een kritische spiegel voor. Wie ben je? Waar sta je nu? Waar wil je naar toe? Wat wil je bereiken? Wat is jouw aandeel, rol en verantwoordelijkheid hierin?

Vandaag maakten we de vergelijking met autorijden en effectief leiderschap.

Wat zegt jouw rijstijl over jouw gedrag? Op welke wijze neem jij deel aan het verkeer? We zijn allemaal in beweging. Onderweg. Van A naar B. De wijze waarop wij op onze diverse bestemmingen aankomen verschilt aanzienlijk.

In welke auto rij jij? Geef jij duidelijk aan welke richting je op wilt gaan? Neem jij de ruimte in die je nodig hebt? Vertoon je arrogant gedrag? Of geef jij anderen ook voldoende ruimte om veilig en succesvol deel te nemen aan het verkeer? Rij je effectief? Efficiënt? Houd je je aan de verkeersregels? Heb je oog voor de andere weggebruikers? Anticipeer jij voldoende op situaties? Of hang je ongewild regelmatig achter een vrachtauto, waardoor je afhankelijk en uitzichtloos moet wachten op het moment dat je weer kan deelnemen aan de flow van het spel?

Wat zegt jouw rijstijl over jou als persoon, jouw leven en jouw business?

Als mens en als ondernemer ben je altijd onderweg. Samen op weg naar een bepaalde bestemming en weer verder… Het houdt niet op. Het is een continue proces van komen en gaan. Doelen bepalen, bereiken, weer terug naar start en verder…

Mooi hè? Heb je het al eens zo bekeken?

Ik wens je een supergave, comfortabele, gezellige en succesvolle reis toe!

HAVE FUN!