Dankbaar kijk ik terug op 2017. Het was een jaar waarin ik ontzettend veel heb geleerd, ben gegroeid en afscheid heb genomen van een aantal mensen en oude gewoonten.

Ik heb vooral geleerd om los te laten. En ja.. ik heb echt flinke stappen gemaakt naar volwassenheid. Ik heb gekozen voor vrijheid, onafhankelijkheid en succes.

Klinkt eigenlijk best gek, toch? Van een volwassen vrouw, bijna een kwart eeuw getrouwd, moeder van twee kinderen en succesvol ondernemer. Eindelijk volwassen!

It was a hell of a ride… Die ik voor geen goud had willen missen!

Met een glimlach van oor tot oor, lees ik de vele kaartjes, appjes en mailtjes die ik heb gekregen van de mensen waarmee ik het afgelopen jaar heb mogen werken. Ik vond het een voorrecht om al deze verschillende mensen te mogen helpen bij hun persoonlijke groei, hun onafhankelijkheid, de ontwikkeling van hun persoonlijk leiderschap en hun zoektocht naar een gelukkig en succesvol leven.

Jonge en iets minder jonge talentvolle ondernemers heb ik mogen coachen, inspireren en motiveren om naar hun hart te luisteren. Om kritisch te kijken naar wat echt belangrijk is en erachter te komen wie ze zijn, waar ze staan, wat ze willen bereiken en wat zij voor unieke meerwaarde te bieden hebben.

Het was iedere keer een feest, maar oh… wat vond ik het verdomd moeilijk om ze los te laten!

Wanneer ze letterlijk tegen mij zeiden: “Linda, bedankt! Ik heb je niet meer nodig. Vanaf nu kan ik het zelf. Ik weet wie ik ben, heb voldoende zelfvertrouwen, inzichten en vaardigheden om verder te gaan. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en kies voor mijn eigen geluk en succes. Tot ziens!”

“Ja maar…”

Dat was steevast mijn eerste reactie. Natuurlijk wist ik dat ze het konden. Natuurlijk! Dat was tenslotte het doel van het hele coachtraject. Dat was precies waar wij samen zo hard aan hadden gewerkt.

Maar hoe lastig was het om deze mensen, waar ik zo intensief mee had samengewerkt, gevochten en gevierd, ineens moest laten gaan? Ik moest ze laten gaan. Het deed soms gewoon een beetje pijn. Ze hadden mij niet meer nodig…

Het is fantastisch om te zien dat het super goed met ze gaat. Dat ze echt stappen hebben gemaakt in hun leven en carièrre. Ik noem geen namen. Dat is niet nodig. Maar ik ben wel apetrots dat ze zijn gesprongen. In het diepe. Ze hadden geen idee wat er zou gaan gebeuren. Wat het ze concreet zou gaan opleveren. Ze hadden geen flauw idee…

Coaching gaat om vertrouwen en discipline. Geloven in jezelf. Geloven in de ander. Begrijpen en begrepen worden. Luisteren. reflecteren. Vragen stellen. Kritische, soms confronterende vragen. En geloof me.. die kunnen keihard aankomen.

Maar altijd met de liefdevolle intentie om jou te laten groeien. Om beter te worden. Zodat je volledig in je eigen kracht kan gaan staan om volwassen, onafhankelijk en vrij in het leven te staan. Geluk is een keuze. Succes is een keuze. De manier waarop je in het leven staat is een keuze.

Ik laat 2017 nu los. Met heel veel liefde…

Ik wens je een heel gelukkig, gezond en succesvol 2018!

En wie weet.. sta jij binnenkort voor de keuze om de grote sprong in het diepe te maken!