Als ondernemer en leidinggevende heb je veel taken te vervullen. Je wilt effectieve stappen zetten om jouw doelen succesvol te realiseren. Naast het ondernemerschap heb je nog een aantal andere taken te vervullen. Privé wordt er ook het een en ander van je verwacht. Aan jou de schone taak om alle ballen hoog te houden en de juiste balans te creëren tussen taken, tijd en succesvolle resultaten.

Druk, druk, druk… Kan het ook anders?

Wij beschikken allemaal over dezelfde hoeveelheid tijd. Hoe kan het dan toch dat een relatief kleine groep mensen energiek, gefocust, succesvol, positief en blij door het leven gaat en een groot deel van de werkzame mensen het gevoel heeft dat ze altijd te druk is, tijd tekort komt en van weekend naar weekend leeft om zichzelf afgepeigerd af te vragen: Wat heb ik in vredesnaam gepresteerd?

 

Laat jij je leiden door de waan van de dag of door krachtige keuzes?

De waan van de dag is de grootste vijand van effectiviteit. Als je je laat (af)leiden door wat dagelijks allemaal op je afkomt, dan is de kans groot dat je erg druk bent met van alles en nog wat, maar uiteindelijk weinig van jouw doelen hebt gerealiseerd.

Als je weet wie je bent, wat jouw unieke talenten en gaven zijn, wat je wilt bijdragen en bereiken, dan weet je ook welke rollen je te vervullen hebt en welke doelen je op de verschillende gebieden in je leven wilt bereiken.

Jouw persoonlijke missie wordt de leidraad van waaruit jij keuzes kunt maken. Krachtige keuzes die in lijn liggen met wie je bent, waar je staat en wat je wilt bereiken. Wat zijn jouw normen en waarden? Wat vind je belangrijk in het leven? Waar word je gelukkig van? Vanuit welke principes maak je de keuze om bepaalde dingen wel of juist niet te doen?

 

Een persoonlijke missie zorgt voor helderheid, visie, focus en balans.

De balans tussen jou en jouw doelen, noemen we de kip/ei-balans. De kip, dat ben jij. De producent. De eieren zijn het resultaat. Het product. Je begrijpt dat het ontzettend belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen om op langere termijn gouden eieren te kunnen blijven produceren.

 

Word een meester van jezelf en kom in actie!

De eerste stap die je vandaag kunt zetten is het schrijven van jouw persoonlijke missie. Hierin beschrijf je jouw verschillende rollen met bijbehorende taken en verantwoordelijkheden en de doelen die je wilt bereiken. Beschrijf alles waar jij je op dit moment mee bezighoudt. Je zult zien dat je een flink aantal zaken kunt schrappen. Ze leveren je weinig op en kosten vooral kostbare tijd en energie. Aan de hand van deze gegevens kan je jouw taken over de week verdelen. Creëer de juiste balans tussen wat nodig is, wat je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt. Vergeet niet om voldoende tijd met familie en vrienden in te plannen. En de afspraken met jezelf voor ontspanning, inspiratie en spiritualiteit.

ME-time is de basis van jouw persoonlijkheid. Een bewuste leefstijl geeft voldoening en richting aan je leven. Beweging, gezond eten en ontspanning geeft je de juiste mindset, energie en focus. Tijd om op te laden, om je hoofd leeg te maken en onopgeloste zaken af te ronden, zodat er volop ruimte ontstaat voor creatie. Nieuwe kansen en mogelijkheden. Diep van binnen, daar waar het stil is, vind je de belangrijkste antwoorden op jouw vragen.

 

Focus op wat belangrijk is voor jou, de mensen om je heen. De wereld.

Neem afscheid van tijdrovende, energie slurpende, oude gedragspatronen en relaties. Ga doen wat jij te doen hebt en waar je blij van wordt. Hou van de mensen om je heen en van het leven! That’s it!

Simply Be. The Change in your Life & Business!