Leiderschap is slechts een middel waarmee je het verschil kunt maken. Voor jezelf. Je omgeving. De wereld.

Datum: 9 juni 2020

Linda Lex is een ambitieuze zakenvrouw, ervaren topondernemer en businesscoach. Zij is dé expert op het gebied high end ondernemen vanuit Inline Leadership.

Dikwijls zie ik dat ondernemers en leidinggevenden zich nauwelijks bewust zijn van hun invloed op hun omgeving en de enorme impact die zij zouden kunnen hebben, als zij over de nodige kennis, inzichten en tools zouden beschikken. Dit kost onnodig veel geld, tijd en energie.

Veel ondernemers ‘doen maar wat’.

Onbewust heb ik jarenlang (en velen met mij), op een bepaalde manier geleefd, gewerkt en leidinggegeven, die ik mijzelf had eigengemaakt. Ik had geen zin om voor ‘politieagent’ te spelen en wilde graag dat iedereen mij aardig vond, blij en tevreden was. Tot op zekere hoogte ging dat prima… Totdat ik ging inzien en leerde, hoe het anders, beter en veel effectiever kan.

Verspilling van verborgen potentieel

In de huidige, snelgroeiende markt met al haar technologische veranderingen, worden medewerkers vaak als een hoge kostenpost gezien. Mensen worden niet ècht gezien, gehoord en op juiste waarde geschat, wat frustratie en ongenoegen oplevert.

Zij staan bloot aan de toenemende druk om meer te presteren met minder mensen en middelen, waardoor het steeds lastiger wordt om trouw te blijven aan zichzelf en de missie van het bedrijf. Dit veroorzaakt een hoog ziekteverzuim en personeelsverloop, waardoor veel talent, kennis, creativiteit en ander verborgen potentieel verloren gaat.

Het is het GOUD dat in jouw handen ligt en door jouw vingers glipt..

De leiders van nu, zien het gewoonweg niet meer door een eindeloze reeks cijfers, statistieken, targets, planningen, regels en resultaten die afgevinkt en behaald moet worden. Tijdsdruk, hoge verwachtingen en de waan van de dag maakt ons blind, sceptisch, star en onbereikbaar voor alles wat er is, wat er mag zijn en wat ertoe doet.

 Het kan ècht anders!

Wat er zou er gebeuren als je het anders zou doen? Als je anders naar jezelf, je omgeving en je bedrijf zou kijken? Als je met de juiste focus, commitment en aandacht optimaal gebruik zou maken van het volledige potentieel dat je tot je beschikking hebt, kan je een enorme shift maken in impact en resultaat. Hiermee creëer je een explosieve groei in enthousiasme, creativiteit, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en prestaties. Ieder mens wil gezien en gehoord worden. Ertoe doen!

 Van binnen naar buiten.

Investeer in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en leiderschap van jouw GOUD, zodat je samen het verschil kunt maken. Organisaties die vanuit hun hart spreken, functioneren en presteren duurzamer, beter en op een hoger niveau. Zowel economisch als maatschappelijk.

 Samen bereik je meer!

Enthousiasme, betrokkenheid en leiderschap is van onschatbare waarde. Dat straal je uit en dat trek je aan. Bovendien krijg je veel meer tijd en ruimte om aan de succesvolle groei en ontwikkeling van je bedrijf te werken.

 

ANDERE BLOG’s

Eindbazen en troonopvolgers

Eindbazen en troonopvolgers

Naast het coachen van zelfstandig professionals in hun groei in persoonlijk meesterschap, leiderschap en het leren ondernemen (jazeker, ondernemen is een vak apart) werk ik graag met bevlogen MKB ondernemers. Eindbazen die in afzienbare tijd vanuit het niets met veel...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen