Dromen. Geweldige ideeën. Spontane ingevingen. Het zijn de gratis cadeautjes die wij zomaar op een presenteerblaadje krijgen aangereikt: ‘Alstublieft. Doe er iets mee!’

Van wie krijgen we ze eigenlijk? Van God? Het universum? Of zijn wij zelf zo geniaal? Zijn wij zelf de creators van onze dromen?  Wie zal het zeggen…

Succes krijg je niet cadeau.

Eenmaal geplant gelden er een aantal universele voorwaarden om het piepkleine zaadje succesvol uit te laten groeien tot een prachtige, bloeiende en vruchtdragende plant.

  1. Er moet voldoende ruimte zijn waar die unieke ingeving van jou zich lekker kan nestelen, gedijen en groeien.
  2. Een droom heeft voldoende tijd nodig om te groeien en volwassen te worden
  3. Het moet uniek, inspirerend en waardevol zijn voor anderen.
  4. Een flinke dosis geduld. Je kan het groeiproces van een plantje niet versnellen door steeds harder aan het jonge, tere steeltje te trekken.
  5. Een brandend verlangen; de vurige wens om jouw droom daadwerkelijk te realiseren.
  6. Geloof! Een vastberaden geloof in een succesvol resultaat.
  7. En actie! Deel je droom met anderen, ga ermee aan de slag en zet die eerste stap!

 

Daarna is het een kwestie van loslaten en vertrouwen. De weg die je moet volgen wijst zich vanzelf…

Succesvolle ondernemers lijken over volop ruimte, tijd en engelengeduld te beschikken. En een groot doorzettingsvermogen, focus en commitment om hun dromen te realiseren. In werkelijkheid beschikt iedereen over dezelfde hoeveelheid ruimte, tijd, kansen en mogelijkheden om hun dromen en doelen na te jagen. Het grote verschil in succesvol zijn of niet, zit hem in het maken van krachtige keuzes, een glashelder voorstellingsvermogen, het stellen van prioriteiten en de mate van zelfvertrouwen.

Kies jij voor de smalle weg of voor de brede weg?

Er zijn ondernemers en leiders die er anders over denken. Of eigenlijk niet denken, maar doen. Zij stellen actie, focus en commitment ver boven tijd, kennis en wijsheid. Voor hen is DOEN het toverwoord. Negeer simpelweg alles wat U belemmert om te doen wat nodig is om Uw doelen te behalen en gij zult slagen!

Gooi al je gedachten en dromen overboord en steven linea recta op je doel af! Simpel, helder en concreet. Succes gegarandeerd!

Een moment van zwakte…

Ik moet heel eerlijk toegeven dat de gedachte even door mij heen schoot: ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?’ Waarom kiezen voor de smalle, moeizame weg, als je ook de brede High(end)-Way for Success kunt nemen?

Er is een tijd in mijn leven geweest dat ik niet meer in dromen geloofde. Ik kon niet eens meer dromen. Ik was moe. Moe van het overleven en vechten voor mijn geluk. Mijn hoofd zat vol met angst en zorgen. Angst om alles wat ik in mijn leven had verworven kwijt te raken. Ik stond open voor de verhalen van anderen. Van hen, die wel kozen voor The High-Way to Success. Loze beloftes en roze luchtkastelen werden mij als een dikke vette worst voorgehouden terwijl hun paard van Troje ongeduldig stond te trappelen om toe te slaan. Heel even geloofde ik de indoctrinerende woorden. Het waren niet mijn woorden. Ze pasten niet bij mij. Godzijdank kregen ze niet de ruimte en tijd die ze nodig hadden om zich stevig in mijn brein te nestelen en wortel te schieten.

Superwoman was born!

Ik besloot om het zelf te gaan doen. Vastberaden ging ik op mijn doel af. Ik had genoeg  kennis, ervaring en power om mijn eigen vrijheid, geluk en succes te creëren. Mijn verlangen was groot. Heel groot. Ik stond in lichterlaaie en zou mijn dromen en ambities wel eens eventjes keihard gaan waarmaken. Linksom of rechtsom. Ik zou slagen!

Ik geloofde heilig dat ik in staat was om bergen  te verzetten en trok als een bezetene aan de jonge plantjes die voorzichtig naar het licht groeiden om uit te groeien tot prachtige vruchtdragende planten.

Jeetje, wat word je daar moe van!

Met vallen en opstaan ben ik erachter gekomen dat ik het niet alleen hoef te doen. Ik ben slechts een schakel in het geheel. Een inspirerend doorgeefluik van woorden, gedachten en daden.

Maak van jouw droom een succesverhaal!

Een ding weet ik zeker. Ik neem mijn dromen serieus. Ik geloof in mijn dromen. Hoe fragiel en klein ze soms ook zijn. Ik ben dankbaar voor iedere gedachte, idee en woord dat ik krijg aangereikt.

Waarom? Omdat iets of iemand ze mij toevertrouwt. Ik mag ze even gebruiken en geef ze graag weer door. Zolang ze maar uniek, inspirerend en waardevol zijn.

Heb jij een geweldige droom, een goed idee of inspirerende gedachte? Voelt het goed? Past het bij jou? Bij wie je bent, wie je wilt zijn en wat je wilt bereiken? Ga ermee aan de slag. Geef het de aandacht, tijd en liefde die het nodig heeft om te groeien. Laat het op tijd los en deel het met anderen. Verwachtingsvol en vol vertrouwen op wat het gaat worden.

De kans is groot dat het mooier en succesvoller wordt dan jij ooit had durven dromen…

Deze woorden krijg je van mij: ‘Alstublieft. Doe er iets moois mee!‘