Als businesscoach en inspirator  voor MKB-ondernemers kom ik met heel veel verschillende soorten ondernemers in gesprek. Ieder met hun eigen dromen, doelen en verlangens. Maar altijd met een gemene deler: Ze willen succesvolle stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes!  Zo was het ook met deze sportman. Een beer van een vent.

Ondanks het venijnige griepje dat er aan zat te komen, heb ik mijzelf vorige week naar de gym gesleurd. Achteraf heb ik dat duur moeten betalen, want ik lig al een paar dagen gestrekt. 

Maar hé,  griep of geen griep… Ik was er!

Ineens stond hij voor mij. Met een brede grijns op zijn gezicht. Een big smile van oor tot oor.  De grote, stoere, gespierde, ex-marinier die ik vorig jaar heb mogen coachen om van zijn bedrijf een nog groter succesbedrijf te maken.

Terwijl ik met mijn sportmaatje van die avond tegen beter weten in aan het stunten was om de Pistol Squats zo soepel mogelijk uit te voeren, kon hij niet wachten om zijn verhaal met mij te delen. Oke, vooruit dan maar…  “Maatje, je moet het even zonder mij doen!”

“Linda, weet je nog waar wij het vorig jaar over hadden? Over Exclusive, Small group trainingen en PT’s?

Ik weet het nog als de dag van gisteren.  Ik weet ook nog dat hij enorm twijfelde. Past dat wel bij mij? Past dat bij mijn huidige klanten? Is er wel behoefte aan? Hij geloofde er nog niet helemaal in. En stelde het uit… Tot het moment daar zou zijn dat alles op z’n plek zou vallen. Tot hij er zich goed bij zou voelen.

Zo gezegd. Zo gedaan.

Hoe geweldig is dat? Dat je niet klakkeloos het advies van iemand opvolgt, maar het ter harte neemt, erover nadenkt, keuzes maakt en het implementeert. Of niet. Dat is exact wat deze man gedaan heeft. Hij heeft geluisterd (ook al liet hij dat niet altijd blijken…) Hij heeft zichzelf de tijd gegeven (heel lastig voor iemand die gelijk resultaat wilt boeken) en er keihard mee aan de slag gegaan. Op zijn manier. Op zijn tijd en op de manier die bij HEM en zijn bedrijf past.

Inmiddels staat het aanbod als een huis en het loopt als een tierelier! Het aantal leden is enorm gegroeid en alle trainingen zijn volgeboekt. Ja, óók de trainingen van  07.00 uur ’s ochtends, waar heel wat discussies aan vooraf zijn gegaan. Hij heeft een wachtlijst aan PT-klanten en nog veel meer…

Het succes, geluk en plezier straalde van hem af. Wat ben ik ongelooflijk trots op deze kanjer!

Stiekem ben ik ook wel een beetje trots op mezelf. Ook al sta ik nog steeds te stunten met de halters, dumbels en Pistol Squots. Dat maakt helemaal niets uit. Het gaat niet om mij. Ik ben nu eenmaal geen gespierde Sporty Spice. 

Ik ben een businesscoach met ballen! Een coach die de unieke grootsheid in anderen ziet en deze ook vlijmscherp durft uit te spreken, te spiegelen en er alles aan doet om die grootsheid er in volle glorie uit te krijgen!

Samen vechten. Samen vieren! 

Heel vaak zien mensen zelf  niet wat voor ongelooflijk veel moois en welke unieke waarde ze te bieden hebben. Je hoeft niet bang te zijn voor al die anderen die schijnbaar hetzelfde doen, want er is niemand zoals JIJ! Er is niemand met die unieke gave, talenten en rugzak vol (levens)ervaringen zoals JIJ! Er is niemand die het kan doen en kan zijn zoals JIJ!

Met een brede grijns op mijn gezicht richtte ik mij weer op mijn sportmaatje. De WOD was inmiddels afgelopen. Gelukkig maar. Nu mocht ik met een gerust hart instorten.

Missie geslaagd!