Succesvolle ondernemers hebben een paar dingen gemeen: Ze weten wie ze zijn, waar ze staan en wat ze willen bereiken. Ze weten heel goed wat ze moeten doen en laten om hun doel te bereiken. Focus en commitment brengt ze dichter bij hun doel. Iedere dag. Stap voor stap. Ze gedragen zich als echte leiders die richting geven aan hun leven en business.

Zie jij jezelf als een leider? Je bent ondernemer met een mooie droom. Een visie. Je weet wat je te bieden hebt. Nu moet de rest van de wereld het nog weten…

Jouw gedrag zegt alles over jouw leiderschap 

De manier waarop je kijkt, de bril waardoor jij naar jezelf, de mensen om je heen en de wereld kijkt, bepaalt jouw gedrag. De acties die je onderneemt bepalen wat je krijgt. Het resultaat. Zo simpel is dat.

Maak een krachtige keuze en kom in actie!

Als je wilt dat er echt iets in je leven of business gaat veranderen. Als je andere resultaten wilt behalen, dan moet je een krachtige keuze maken. Stel je wilt dè expert worden in een bepaald vakgebied en daarmee van waarde zijn voor een exclusieve doelgroep, dan zal je een keuze moeten maken, je verantwoordelijkheid daarvoor nemen en in actie moeten komen.  Door 100% voor iets te kiezen en het ook daadwerkelijk te gaan doen, zal je succesvolle resultaten gaan behalen. Anders niet.

Een goede voorbereiding is het halve werk. De juiste focus zorgt voor succesvolle resultaten.

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt en de juiste kennis, vaardigheden, een flinke portie lef en doorzettingsvermogen in huis hebt gehaald om jezelf als expert neer te zetten, dan is de kans heel groot dat jouw missie zal slagen. Als leider bepaal jij welke richting je opgaat en onderzoek je zorgvuldig wat de juiste stappen zijn om jouw doel te bereiken.

 

Schiet jij met hagel of kies jij voor een schot in de roos? 

Als je geen specifieke keuze maakt, dan blijft jouw doel te vaag. Je kennis en skills te algemeen. Je hebt geen focus. Richt op alles en niets, waardoor je door het minste en geringste wordt afgeleid en nooit een voltreffer zal maken.

 

Vergelijk jezelf eens met een jager…  

Stel je gaat op jacht, maar je hebt van te voren niet bedacht of je op hazen of op wildzwijnen wilt jagen. Je neemt het geweer dat je toevallig bij je opa op zolder hebt gevonden met je mee. Een ding weet je wel: je gaat naar het bos. Daar wemelt het van de wildzwijnen. En van de hazen. Die zijn er ook. Wie weet wat je onderweg allemaal tegenkomt…

Succes is een keuze!

Na een tijdje, als je door de bomen het bos niet meer ziet, verschijnt er in de verte een groot donkerbruin gevaar. Het schrikt van het geluid van een brekende tak waar je over struikelt en gromt. De zenuwen gieren door je lijf. Je weet niet goed wat je ermee aan moet. Tot overmaat van ramp ben je je verrekijker vergeten. Het lijkt op een wildzwijn. Of is het een ree? Je hebt geen idee…

Je schiet als een kip zonder kop al je hagel in de richting van het geluid. Links en rechts van je rennen opgeschrikte hazen alle kanten op. Oh ja, die waren er ook nog! Je hebt geen tijd. Jouw aandacht gaat uit naar dat ene grote gevaar. Het beweegt. Je houdt je hart vast. Stel je voor dat het jouw kant opkomt…

Een dun lang staartje met een pluimpje aan het eind wappert geïrriteerd heen en weer. Blijkbaar heeft hij wel iets gevoeld, maar het heeft geen indruk gemaakt. Het zwijn krapt achteloos met zijn achterpoot onder zijn buik en verdwijnt daarna geruisloos het bos in. Wat een opluchting!

Even later kijk je beduusd om je heen. De adrenaline giert nog steeds door je lijf. Je bent kapot op Daar sta je dan. Alleen in het grote bos. Met lege handen. De wildzwijnen en hazen zijn hem gesmeerd. Ze hebben je gezien en gehoord. Je hebt ze alleen niet op de juiste plek weten te raken.

 

Wees eens heel eerlijk tegen jezelf. Ben jij een jager die zijn kostbare hagel gebruikt om per ongeluk het achterwerk van een wild zwijn te raken? Of ben jij een jager die goed voorbereid met de juiste uitrusting en focus op zijn doel richt?

Durf jij krachtige keuzes te maken die goed zijn voor jou? Die bij jou passen als persoon? Als ondernemer? Keuzes waar je blij van wordt? Waar je energie van krijgt?

Of je nu kiest voor hazen of wildzwijnen. Dat maakt niets uit. Jij bepaalt de richting. Jouw doel. Zolang je maar een krachtige keuze maakt, er 100% voor gaat, je verantwoordelijkheid neemt en de juiste dingen doet voor succesvolle resultaten.