Heb je ook wel eens het gevoel dat je achter alles en iedereen aanrent? Je rent achter de feiten aan. Niet wetende waar naartoe. Je bent de regie volledig kwijt.  Jouw leiderschap is ver te zoeken. Wie heeft hier nu de leiding?

De wereld draait door als een malle! En jij? Draai jij doelloos in rondjes mee?

De wereld verandert. In een moordend tempo.  Ontwikkelingen zijn voor ondernemers zoals jij en ik, bijna niet meer bij te houden. De wereld, en zeker de digitale wereld,  lijkt steeds kleiner te worden en draait maar door. Razendsnel. Als een malle! Uren, dagen, weken, maanden… Ja, zelfs jaren vliegen voorbij. Voordat je het weet ben je oud en kijk je met een gedesoriënteerde blik achterom en vraag je jezelf af:  ‘Wat heb ik in vredesnaam gedaan?’ Of erger: ‘Wat heb ik nìet gedaan?’

Mission Impossible?

Vragen als ‘Waarom doe je de dingen die je doet? Wat is jouw persoonlijke missie? Waarom ben jij op deze aardbol? Wat heb je te doen?’ zijn zo belangrijk. Tenminste, als je wilt groeien en ontwikkelen.

Heel veel mensen, heel veel ondernemers, doen maar wat! Ik zie en hoor het dagelijks. Ze rennen als gekken door elkaar heen en achter elkaar aan. God mag weten wat hun eind bestemming is. Mission Impossible…

Als je niet weet waar je naar toe gaat, is de kans heel groot dat je de missie van een ander achterna rent waardoor jij jouw doel nooit zult bereiken!

Feit is dat jij een rugzak hebt met unieke talenten, gaven en (levens)ervaringen. Daar zal je het mee moeten doen. En je hebt een droom. Een plan. Een visie. Passie voor iets wat jou echt gelukkig maakt. Waar jij je enorm druk om kunt maken en waar je ’s ochtends je bed voor uit springt.

 

Weten wie je bent, waar je staat, wat je gelukkig maakt en waar je naartoe wilt gaan..

Wat zou het voor jou betekenen als jij jouw unieke pad zou kunnen bewandelen? Het pad dat voor jouw bestemd is? Dat helemaal past bij wie je bent en wat je aan kunt. Het pad dat jij moet volgen om jouw bestemming te bereiken. Waar dat ook mag zijn. Dat weet niemand.

Dat kunnen we ook helemaal niet weten. Je kan er alleen achter komen door regelmatig stil te staan en te luisteren. Naar je hart. Jouw stem. Jouw verlangen. Diep van binnen. Daar zijn de antwoorden op jouw vragen. Een ding is zeker: door als een kip zonder kop achter anderen aan te rennen zal je nooit de juiste weg vinden.

Succesvolle leiders leven van binnen naar buiten.

Leiderschap is een werkwoord. Leiderschap is kijken, keuzes maken, lef hebben en in actie komen. Doen! Jouw gedrag zegt alles over jouw leiderschap. Soms betekent doen, even helemaal niets doen. Stil staan. Goed voor jezelf zorgen. De juiste balans zien te vinden. Krachtige keuzes maken die in lijn liggen met wie jij bent, wat je te bieden hebt en waar je naar toe wilt gaan. Vanuit rust en ruimte. Met aandacht voor jezelf en aandacht voor een ander. Met oog op de toekomst.

Zet jouw wereld regelmatig een moment stil.

Daar kom je verder mee. En doe het NU! Want voor dat je het weet doet een ander het voor jou!